Waterdichte werkschoenen versus waterafstotende werkschoenen

Waterdichte werkschoenen zijn als vanzelfsprekend zeer geschikt voor werkzaamheden die buiten plaatsvinden of in natte omgevingen. Agrariërs die op het land werken weten hier bijvoorbeeld alles van af. Je werkschoenen zitten niet meer comfortabel als je natte voeten hebt. Bovendien worden je voeten er koud van, zeker in de winter. De werkschoenen van Mr. Miles zijn allemaal waterafstotend. Maar wat is precies het verschil met waterdichte werkschoenen? Over het algemeen bestaat hier veel verwarring over. Wij leggen het je uit!

Wat zijn waterafstotende schoenen?

Waterafstotend wil zeggen dat spatten water, zoals regen, je werkschoenen niet zullen binnendringen. Ook als je bijvoorbeeld door nat gras loopt, zullen je voeten droog blijven met waterafstotende werkschoenen. In diverse branches is dit wel zo handig. Denk bijvoorbeeld aan de bouw, waarbij veel in de buitenlucht gewerkt wordt. Hetzelfde geldt voor de agrarische sector. Pas als je langere tijd in de stromende regen werkt of op natte ondergronden werkt, is het nodig om waterdichte werkschoenen aan te schaffen.

Werkschoenen met ademend vermogen

Als je hard aan het werk bent, kan je gaan zweten. In dat geval kunnen je werkschoenen ook van binnenuit nat worden. Dit kun je voorkomen door werkschoenen aan te schaffen die beschikken over een sterk ademend vermogen. Wij raden je daarom werkschoenen aan met een lederen voering, zoals de Mr. Miles Explorer, of met een Cambrelle voering, zoals bijvoorbeeld de Mr. Miles Santiago. Beide stoffen zijn ademend en voeren vocht af.

Waterafstotende werkschoenen van Mr. Miles

Alle werkschoenen van Mr. Miles voldoen aan de S3 norm. Dit betekent niet alleen dat je voeten beschermd zijn tegen diverse gevaren, maar ook dat je voeten droog blijven in vochtige omgevingen en bij korte regenbuien. Werkschoenen die aan de S3 norm voldoen zijn namelijk per definitie waterafstotend. Als je voeten droog moeten blijven en als je werkschoenen bovendien aan de veiligheidseisen van de S3 norm moeten voldoen, zijn de werkschoenen van Mr. Miles uitermate geschikt voor jou! Bekijk onze collectie en kies vandaag nog jouw waterafstotende werkschoenen uit!

Waterdichte werkschoenen

Lisa - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
  1. Mr.Miles Explorer S3
    Mr.Miles Explorer S3
    € 119,95€ 145,14
    0032423