Zware industrie? Kies voor werkschoenen van Mr. Miles!

Afbeelding

Veiligheidsschoenen in de zware industrie

Werken in de zware industrie brengt veel veiligheidsrisico’s met zich mee. De beschadiging van je voeten is een van deze risico’s en het is daarom logisch dat die extra beschermd moeten worden. Om deze reden is het erg belangrijk dat de juiste veiligheidsschoenen worden gedragen. Deze schoenen moeten voldoen aan de gestelde eisen binnen deze industrie, wat inhoudt dat ze minimaal een S3 veiligheidsnorm moeten hebben. S3 schoenen moeten voldoen aan een aantal eisen, namelijk:

 • Dat ze voorzien zijn van een beschermneus
 • Dat ze een schokdemping van minimaal 200 joule hebben in de hak
 • Dat de hiel altijd afgesloten moet zijn
 • En dat de schoen antistatische eigenschappen moet hebben

Daarnaast wordt aangeraden hoge veiligheidsschoenen te dragen, zodat de kuiten goed beschermd worden. De gehele collectie van Mr. Miles voldoet aan deze veiligheidsnorm en zijn gemaakt voor de meest extreme omstandigheden.

Veiligheidsschoenen in de zware industrie? Kies voor schoenen van Mr. Miles!

Naast dat onze hele collectie de S3 veiligheidsklasse heeft, hebben de schoenen ook een stoer karakter. De schoenen sluiten perfect om de enkels en kuiten, en zijn daarom ook geschikt voor mensen met een enkelblessure of zwakke enkels. Ook zitten de schoenen van Mr. Miles erg comfortabel, wat naast de veiligheid een belangrijk aspect is.

Wat is de zware industrie precies?

Vergeleken met de lichte industrie heeft de zware industrie geen scherpomlijnde definitie. In het algemeen worden de volgende industrieën ertoe gerekend: chemische industrie, staalindustrie, mijnbouw, machine-industrie en de halfgeleiderindustrie. Deze industrieën worden zwaar genoemd omdat de grondstoffen waarmee wordt gewerkt zwaar en omvangrijk zijn. Ook houden ze zich bezig met grote producten en vaak complexe productieprocessen. Er wordt gewerkt met zwaar gereedschap en machines, en ze maken gebruik van enorme gebouwen. De industrie wordt gekenmerkt door mechanisatie en automatisering en is erg kapitaalintensief.

Laatste tips

Vergeet niet de schoenen goed te onderhouden, want vaak worden die blootgesteld aan vocht of beton. Als deze niet worden geborsteld of in het vet worden gezet dan kan het leer langzaam uitdrogen, breken of scheuren. Als je via het werkgeversprogramma tien vouchers of meer bestelt, krijg je daar een leuk servicepakket bij waarmee werknemers hun veiligheidsschoenen kunnen onderhouden.

Na een ongeval moeten schoenen altijd vervangen worden. De schoenen kunnen namelijk maar beperkt belastbaar zijn na een incident en daardoor niet meer aan de norm voldoen. Gooi deze echter niet zomaar weg! Via ons #PoenVoorMijnSchoen programma kan je per paar €5 korting op je volgende bestelling verdienen. Zo help je mee aan het recyclen van je oude werkschoenen en kan je een gloednieuw paar uitzoeken.

Voor advies kun je altijd contact met ons opnemen via de live chat of via e-mail.

Afbeelding

Lisa - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Mr.Miles Explorer S3
  Mr.Miles Explorer S3
  € 74,34€ 89,95
  0032423
 2. Mr.Miles Santiago S3
  Mr.Miles Santiago S3
  € 74,34€ 89,95
  0032422