Veiligheidsschoenen met een stalen neus van Mr. Miles

Alle veiligheidsschoenen van Mr. Miles beschikken over een stalen neus, ook wel een veiligheidsneus of beschermneus genoemd. De geperforeerde stalen neus in onze veiligheidsschoenen zorgt voor bescherming tegen zware en vallende voorwerpen. In dit artikel leggen we je uit aan welke eisen een stalen neus moet voldoen en hoe Mr. Miles dit heeft toegepast in haar werkschoenen en werklaarzen.

Wat is een veiligheidsneus?

Een veiligheidsneus bestaat uit een kap die de tenen beschermt tegen een impact van 200 joule, waarbij minimaal 14 mm ruimte overblijft, zodat je tenen vrij kunnen bewegen. Dit is de norm die wordt voorgeschreven voor S3 werkschoenen (evenals andere veiligheidsklassen). Tijdens veel werkzaamheden, bijvoorbeeld in de logistiek, in de bouw of in de constructie is het verplicht om werkschoenen met een (stalen) veiligheidsneus te dragen die aan de S3 norm voldoen.

Stalen neus: de klassieker onder de beschermneuzen

Staal staat bekend als een enorm sterk materiaal. Niet voor niks zijn veiligheidsneuzen van staal de klassieker onder de beschermneuzen. De stalen neus heeft een goede krachtabsorptie. Mr. Miles heeft ervoor gekozen om de stalen neus toe te passen in al haar werkschoenen en werklaarzen. Informeer wel altijd eerst bij je werkgever welke veiligheidsneus er precies wordt voorgeschreven bij jouw werkzaamheden. Het kan bijvoorbeeld een eis zijn dat je metaalvrije werkschoenen moet dragen. Veiligheidsschoenen met een stalen neus zijn dan niet geschikt.

Geperforeerde stalen neus

Mr. Miles veiligheidsschoenen zijn voorzien van een geperforeerde stalen neus. Geen zorgen, ook geperforeerde stalen neuzen voldoen aan dezelfde Europese veiligheidseisen. Het perforeren van de stalen neus heeft als voordeel dat je werkschoen een stuk lichter is. Bovendien zorgt dit voor een betere afvoer van hitte, waardoor je koele voeten behoudt.

Alternatieven voor een stalen neus

Veiligheidsneuzen kunnen, naast staal, van verschillenden andere materialen worden gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn composiet, kunststof, aluminium en titanium. Het ene materiaal biedt niet per se meer bescherming dan het andere; alle veiligheidsneuzen moeten aan dezelfde norm voldoen, ongeacht het materiaal. Het materiaal heeft bijvoorbeeld wel gevolgen voor het gewicht van de schoen.

Persoonlijk advies

Twijfel jij over welke veiligheidsneus het meest geschikt is voor jou? Geen probleem! De experts van Mr. Miles staan voor je klaar.

Afbeelding

Lisa - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”