Waarom Mr. Miles de beste timmermansschoenen zijn

Timmermannen, of andere professionals in de houtindustrie, die op zoek zijn naar een goed paar werkschoenen zijn bij Mr. Miles aan het juiste adres. In onze collectie vind je namelijk hoge S3 werkschoenen.

Mr. Miles veiligheidsschoenen zien er stoer uit en zijn extreem robuust. Werkschoenen met een lange levensduur zijn essentieel als er gewerkt wordt met scherpe gereedschappen in een ruige werkomgeving. In dit artikel vertellen we je meer over de meest geschikte werkschoenen voor timmermannen.

Het belang van goede werkschoenen in de houtindustrie

De houtindustrie omvat in de meest ruime betekenis bosbouw, houtkap, houthandel, en houtbewerking. Kortom, het is gericht op de verwerking van hout en de fabricage van houtproducten. Als je in deze branche werkt, heb je een zeer fysiek belastende en risicovolle baan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan timmermannen die werken aan daken, kozijnen en deuren. Ook in de meubelmakerij werken vakmensen dagelijks met gevaarlijke gereedschappen.

Het is essentieel om je te wapenen tegen de gevaren die deze werkzaamheden met zich meebrengen. Vooral je voeten zijn erg kwetsbaar. Gereedschap dat valt of spijkers en schroeven die rondslingeren kunnen linke situaties opleveren. Voor een timmerman is het dus erg belangrijk om werkschoenen te dragen die je voeten goed beschermen. Safety first!

Werkgevers zijn primair verantwoordelijk

Werkgevers moeten er streng op toezien dat hun medenemers voldoende zijn opgeleid, geïnstrueerd en hun werkzaamheden in de praktijk op een verantwoorde wijze uitvoeren. Zij zijn primair verantwoordelijk voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden. Dat begint bij het verplichten van het dragen van de juiste uitrusting en natuurlijk goede voorlichting en instructie. Het dragen van  Europees gecertificeerde timmermansschoenen is daar een belangrijk onderdeel van.

Een overzicht van Mr. Miles S3 timmermansschoenen

De schoenen van Mr. Miles zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit en worden van de beste materialen gemaakt. Werkschoenen van Mr. Miles vallen allemaal in de S3 veiligheidsklasse van de Europese veiligheidsnorm.

De bescherming die S3 werkschoenen bieden, past goed bij de werkomstandigheden waar timmermannen mee te maken hebben. Zo voorkom je dat scherpe gereedschappen en voorwerpen je zool doorboren (dankzij de tussenzool) of op je tenen vallen (dankzij de veiligheidsneus). Ook zijn S3 werkschoenen waterafstotend en hebben ze een stevige grip dankzij het antislipprofiel. Outdoor werken, bijvoorbeeld op daken, wordt hiermee stukken veiliger. Onze werkschoenen bieden niet alleen de juiste bescherming, maar zitten ook nog eens bijzonder comfortabel!

Hoge werkschoenen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

De voorkeur van de meeste timmermannen gaat uit naar hoge werkschoenen. Hiermee hebben ze tijdens hun werk meer bescherming en ondersteuning. Ook de enkels krijgen hierbij ondersteuning, waardoor blessures voorkomen kunnen worden. Een ander groot voordeel van hoge werkschoenen is dat je voeten beschermd worden tegen kou. Zeker in de winter is dit geen overbodige luxe.

In het assortiment van Mr. Miles heb je de keuze uit diverse stijlen. Kies bijvoorbeeld voor de donkerbruine leren Explorer of de honingbruine nubuck Sahara. Liever geen veters? Dan hebben we met de Skyline ook een instapper voor je. Deze schoenen zijn allemaal voorzien van een rubberen overneus, wat slijtage aan de neus van de schoen voorkomt.

Verder bieden hoge werkschoenen stevigheid en bescherming voor je enkels. Vooral voor werknemers met zwakke enkels of enkels met blessures is dat belangrijk.

Ben je een timmerman en wil je graag meer weten over Mr. Miles of heb je vragen over geschikte werkschoenen? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Mandy - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over je bestelling.”

Nu populair
 1. Mr.Miles Bear S3
  Mr.Miles Bear S3
  € 95,00€ 114,95
  0032401
 2. Mr.Miles Tasman S3
  Mr.Miles Tasman S3
  € 95,00€ 114,95
  0032403
 3. Mr.Miles Santiago S3
  Mr.Miles Santiago S3
  € 99,13€ 119,95
  0032422