Werkschoenen instappers: de voordelen

Net als reguliere werkschoenen zijn instappers bedoeld om de voet optimale bescherming te bieden tijdens het werken. Instappers worden steeds vaker gekozen in plaats van werkschoenen met veters. In dit artikel vertellen we meer over instapper werkschoenen.

De voordelen van instappers als werkschoenen

Het kiezen van instappers in plaats van veter werkschoenen kan verschillende voordelen opleveren:

 • Snel aan en uit trekken

De instappers zijn veel sneller aan en uit te trekken dan werkschoenen met veters. Dit is in sommige branches heel erg gewenst. Bijvoorbeeld in de transport en logistiek is het niet gewenst om (vieze) werkschoenen in de cabine aan te hebben. Daarom is het fijn dat de instappers snel uitgetrokken kunnen worden.

 • Nergens met veters verstrikt raken

Doordat de instappers geen veters bevatten, kun je ook nergens meer achter blijven hangen
met de werkschoenen. Struikelen staat in de top 5 van meest voorkomende werkongevallen.
Door instappers te dragen wordt de kans op struikelen doordat je ergens achter blijft hangen
sterk verlaagd.

 • Je hoeft niet te bukken om ze aan of uit te doen

Soms kan het met een dikke laag werkkleding erg lastig zijn om snel en makkelijk de werkschoenen weer uit te doen. De instappers kunnen staand aan- en uitgetrokken worden en dat scheelt veel moeite!

 • Ze blijven de hele dag goed zitten

Werkschoenen met veters kunnen in de loop van de dag los gaan zitten. De veters moeten vaak meerdere keren per dagen weer worden gestrikt. Instappers verhelpen dit probleem. Instappers blijven de hele dag stevig om je voeten zitten.  

Veiligheid

Een onterecht vooroordeel van instappers is dat men denkt dat ze niet zo veilig zijn als werkschoenen met veters. Maar niks is minder waar. Ook de instappers van Mr. Miles zijn van S3 veiligheidsniveau. Werkschoenen van dit veiligheidsniveau zijn voorzien van een beschermneus van staal, composiet of aluminium. De beschermneus biedt bescherming tegen vallende voorwerpen. De hiel moet afgesloten zijn en de schoenen hebben een antistatische werking. Ook zijn de werkschoenen bestand tegen het binnendringen van water. De tussenzool moet van kevlar of staal zijn. Ook onze instappers voldoen dus aan al deze veiligheidsnormen.

De Mr. Miles Skyline

De Mr. Miles Skyline is een instapper van S3 veiligheidsniveau en biedt dus een hoge bescherming. De instapper heeft zijkanten van elastiek waardoor de werkschoen makkelijk aan en uit te trekken is. De eigenschappen van de Skyline S3 zijn als volgt:

Kleur: donkerbruin (Skyline)

Zool: PU/Nitril

Tussenzool: Kevlar

Materiaal: Leer

Voering: Cambrelle

Bijzonderheden: Geperforeerde stalen neus

Toepassingen: Constructie, metaal, transport, bouw, agrarisch en magazijn

De instapper is gemaakt van hoogwaardig leer en heeft een ademend vermogen dankzij de Cambrelle voering. Deze stof zorgt er ook voor dat je voeten aan het einde van de dag fris zijn dankzij de vochtabsorberende en geurvretende werking van de stof. De stalen neus, de zool van PU/Nitril en de tussenzool van kevlar zorgen ervoor dat de schoenen optimale bescherming bieden tegen perforatie en vallende voorwerpen. De instapper is een combinatie van optimale bescherming en gemak!

Mr. Miles instappers

Wil je graag persoonlijk advies over instappers of werkschoenen om erachter te komen welke het beste bij jouw situatie passen? Neem dan contact met ons op. We helpen graag met kiezen!

Mr Miles instapper werkschoen Skyline S3

Lisa - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Mr.Miles Explorer S3
  Mr.Miles Explorer S3
  € 74,34€ 89,95
  0032423
 2. Mr.Miles Sahara S3
  Mr.Miles Sahara S3
  € 74,34€ 89,95
  0032404
 3. Mr.Miles Santiago S3
  Mr.Miles Santiago S3
  € 74,34€ 89,95
  0032422
 4. Mr.Miles Skyline S3
  Mr.Miles Skyline S3
  € 66,07€ 79,94
  0032416