De beste werkschoenen voor op de bouw

Goede veiligheidsschoenen voor de bouw zijn een must. Op de bouw wordt er immers hard gewerkt onder ruwe omstandigheden. Het dragen van veiligheidsschoenen is niet voor niets bij wet verplicht. Binnen de voorschriften voor werkschoenen in de bouw zijn echter nog enorm veel variaties mogelijk. In deze blog leggen wij graag uit waar je op moet letten bij aankoop van werkschoenen in de bouw.

 

Eisen aan werkschoenen op de bouw

De eisen waaraan veiligheidsschoenen wettelijk dienen te voldoen, verschillen per veiligheidsklasse. De S3 veiligheidsklasse is de klasse met werkschoenen die vaak in de bouw verplicht is. Werkschoenen met S3 normering hebben een veiligheidsneus, antistatische eigenschappen en de hiel moet energie kunnen absorberen. Verder heeft de zool een antislipprofiel met daarop antiperforatietussenzool, wat voorkomt dat scherpe voorwerpen de zolen kunnen binnendringen. Verder betekent dit dat de werkschoenen ten minste één uur waterafstotend zijn. Dit zorgt ervoor dat de schoenen goed buiten gedragen kunnen worden.

 

Tips voor goede werkschoenen in de bouw

Zoals aangegeven zijn er binnen de veiligheidsklasse S3 nog vele variaties mogelijk. Gebruikers hebben uiteenlopende behoeften en zullen dan ook niet allemaal dezelfde S3 werkschoenen kiezen.

Hoge of lage schoen

Hoge werkschoenen bieden, naast de standaard bescherming, extra bescherming voor de enkels en achillespees. Daarom worden hoge werkschoenen vaak gebruikt in de bouw of in andere industrieën. Ook zijn de enkels dan extra beschermd tegen vallend gereedschap, vonken en metaalsplinters. Verder beperken hoge werkschoenen de kans op verzwikking als je op onregelmatige ondergronden werkt. Lage werkschoenen zijn geschikt als je iets meer bewegingsvrijheid nodig hebt, bijvoorbeeld als je veel moet knielen of hurken.

Veterschoen of werklaars?

Moet je de schoenen vaak uittrekken of zoek je meer ondersteuning boven de enkels? Dan zijn werklaarzen een betere keuze. Moet de schoen beter aansluiten om de voeten meer draagcomfort te bieden? Dan is een veterschoen aan te raden.

Voering

De keuze voor de juiste voering draagt bij aan het gebruiksgemak van je werkschoenen. Op de bouw kunnen zich enkele situaties voordoen waarbij de voering het verschil kan maken in jouw draagcomfort. In de winter adviseren wij werkschoenen met wollen voering, omdat dit goed isoleert en je voeten warm houdt. In de warme maanden adviseren wij vooral leren of Cambrelle® voeringen. Deze voeringen zijn ademend en vocht- en geurvretend. Zo voorkom je zweetvoeten. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor voering van textiel. Textiel is slijtvast en biedt je de mogelijkheid om te kiezen voor een voering met een stoer motief. Bekijk bijvoorbeeld eens de Mr. Miles Tasman en de Mr. Miles Santiago!

 

Veiligheidsschoenen nodig in de bouw? Kies voor Mr. Miles werkschoenen

Alle werkschoenen van Mr. Miles voldoen aan de Europese veiligheidsnorm, klasse S3. De schoenen hebben een stoer karakter en zijn geschikt voor de meest extreme omstandigheden. Mr. Miles schoenen worden veel in de bouwsector gedragen. Ook sectoren waar met zware machines of objecten gewerkt moet worden, zijn niet te veel gevraagd voor Mr. Miles. Zwakke enkels worden goed beschermd en zitten stevig in zowel de (hoge) werkschoenen als in de laarzen. De werklaarzen worden verder ook vaak gebruikt in de metaal- en houtindustrie. Al deze professionals dragen met veel plezier de Mr. Miles werkschoen.

werkschoenen bouw

Lisa - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Mr.Miles Bear S3
  Mr.Miles Bear S3
  € 95,00€ 114,95
  0032401
 2. Mr.Miles Tasman S3
  Mr.Miles Tasman S3
  € 95,00€ 114,95
  0032403
 3. Mr.Miles Sahara S3
  Mr.Miles Sahara S3
  € 95,00€ 114,95
  0032404
 4. Mr.Miles Time Bandit S3
  Mr.Miles Time Bandit S3
  € 99,13€ 119,95
  0032421