Cambrelle® voering, wollen voering of toch textiel?

Alles over de voeringen van Mr. Miles

De werkschoenen van Mr. Miles beschikken over verschillende soorten voeringen, van Cambrelle® voeringen tot wollen voeringen. Dit leidt vaak tot de vraag welke voering past bij welke werkzaamheden. De keuze voor de juiste voering is ook niet altijd even gemakkelijk. Is een wollen voering bijvoorbeeld wel geschikt als je snel last hebt van zweetvoeten? En wat zijn de voordelen van een Cambrelle® voering? In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten voeringen. Zo kan je de juiste keuze maken!

Cambrelle® voering: ademend en vochtabsorberend

Cambrelle® is een synthetische stof die gemaakt is van twee soorten nylon. Dit materiaal wordt veel gebruikt voor ademende werkschoenen. De stof is te typeren als de synthetische vorm van leer, hoewel Cambrelle® sneller droogt dan leer. Dit heeft als voordeel dat de kans op schimmels kleiner is. Een andere voordelige eigenschap van Cambrelle® is dat het vocht absorbeert, ademend is en geur vreet. Vooral mensen die last hebben van zweetvoeten wordt aangeraden om een schoen met Cambrelle® voering te kiezen. Met deze voering van hoge kwaliteit blijven je voeten namelijk fris en droog.

Mr. Miles heeft twee werkschoenen in haar assortiment die beschikken over een Cambrelle® voering. De donkerbruine instapper Skyline en de klassieker Santiago.

Mr. Miles instap werkschoen Skyline S3
Mr Miles Time Bandit Dark Brown S3 veiligheidsschoen

Wollen voering: isolerend en zacht

Wol is één van de bekendste en oudste stoffen die door de mens gebruikt wordt. Er is nog geen synthetische stof ontworpen die dezelfde eigenschappen heeft. Wol is volledig natuurlijk. Over het algemeen is het op een diervriendelijke manier geproduceerd en heeft het geen grote impact op het milieu.

Wol is vooral bekend door zijn isolerende eigenschap. Doordat er veel lucht tussen de vezels wordt vastgehouden ontstaat er een isolerende laag. Hierdoor is wol een populaire stof om kou te bestrijden. Een groot voordeel van een wollen voering is daarnaast dat het veel vocht kan absorberen zonder dat je hier last van hebt. Verder voelen wollen voeringen zeer zacht aan dankzij de elasticiteit van het materiaal.

Een wollen voering is aan te raden voor mensen die vaak koude voeten hebben of werken in een koude omgeving. Mr. Miles biedt twee modellen met een wollen voering, waaronder de donkerbruine werkschoen Bear en de chocoladebruine werkschoen Time Bandit.

Leren voering: duurzaam en comfortabel

Het voordeel van een leren voering is dat het ademend is en vocht afvoert. Leer is bovendien een duurzaam materiaal. Daarnaast zal de voering minder snel slijten dan bijvoorbeeld textiel. Verder is leer een wat zwaarder materiaal (dan bijvoorbeeld Cambrelle®) dat comfortabel aanvoelt doordat het zich vormt naar je voet. In de winter is een leren voering minder geschikt. Door de ademende werking van leer kunnen je voeten namelijk koud worden. Lees meer over leren werkschoenen of bestel vandaag nog ons model met leren voering: de Explorer.

Textiel voering: slijtvast en trendy

Textiel is er in vele soorten en maten. Over het algemeen is het een sterke stof die lang bestand is tegen slijtage en zelf sterker wordt wanneer het nat wordt. Een nadeel van textiel is echter dat de stof snel vochtig wordt en niet snel droogt. De kleur en de materialen maken de textiel voeringen van Mr. Miles uniek. De voering kan zo een mooi accent vormen in jouw look op het werk. De bruine hoge werkschoen Tasman beschikt over een textiel voering met ruitprofiel. De honingbruine nubuck werkschoen Sahara heeft een zwart-grijze textiel voering die zorgt voor een stoere uitstraling.

Hulp nodig bij het maken van een keuze?

Ons advies is om te kiezen voor een voering die past bij jouw eigen behoeften. Werkschoenen zijn immers schoenen die je het grootste gedeelte van de dag draagt. Draagcomfort is daarom zeer belangrijk en de keuze voor de juiste voering heeft hier een grote invloed op. Alle voeringen die gebruikt worden in werkschoenen zijn op dezelfde manier getest. Je kan er dus vanuit gaan dat de kwaliteit altijd goed is! Voor persoonlijk advies kan je direct een expert spreken via de chat of contact opnemen via de contactpagina.

Mr Miles Tasman S3 werkschoen
Afbeelding

Anita - customer service

“U blij maken is waar het bij ons om draait”

Nu populair
 1. Mr.Miles Tasman S3
  Mr.Miles Tasman S3
  € 95,00€ 114,95
  0032403
 2. Mr.Miles Sahara S3
  Mr.Miles Sahara S3
  € 95,00€ 114,95
  0032404
 3. Mr.Miles Santiago S3
  Mr.Miles Santiago S3
  € 99,13€ 119,95
  0032422
 4. Mr.Miles Skyline S3
  Mr.Miles Skyline S3
  € 90,87€ 109,95
  0032416