Mr. Miles en Dakar


Afbeelding

De Dakar Rally

De Dakar Rally vond dit jaar plaats tussen 6 en 20 januari 2018. Het is de zwaarste rally ter wereld die door Peru, Bolivia en Argentinië doorkruist. De race heeft een lengte van zo’n 9000 km en bevindt zich 5 dagen lang op een hoogte van meer dan 3000 meter. De Dakar Rally is de op een na bekendste motorsport evenement ter wereld. Dit jaar was de 40ste editie van het sportevenement.

Mr. Miles en Dakar

Mr. Miles is als officieel privilege partner verbonden aan het Dakar Press Team voor de Dakar Rally 2018. De Dakar Rally staat wereldwijd bekend om de robuuste en extreme omstandigheden waarin de race plaatsvindt. Dit is iets wat perfect past bij Mr. Miles. Tijdens deze omstandigheden bieden de schoenen veiligheid terwijl ze ook comfortabel zitten. Robuuste landschappen, externe factoren en extreme weersomstandigheden kunnen niet op tegen de Mr. Miles Safety Boots.

De schoenen van Mr. Miles kwamen niet voor niks goed uit de test bij de volgende situaties:

- De schoen zat vast onder een bulldozer tijdens een wegwerkzaamheden.
- Begraven onder een omgevallen kruiwagen met bakstenen
- Geraakt door een koevoet die van een gebouw van 76 meter afviel
- Overreden door een wals tijdens het maken van een snelweg van 2500 km
- Aangetast door lasvonken tijdens de assemblage van de motor van een Boeing 747
- Slijtage en scheuren door hevig vriezen tijdens de reparatie van een snelweg

Net als bovenstaande omstandigheden zijn de Mr. Miles Safety Boots bestand tegen de de hitte van de woestijn, het ruwe wegdek en externe factoren die bij de Dakar race komen kijken.

Mr Miles beproefing

Tijdens de Dakar werden Mr Miles Safety Boots beproefd onder de meest zware omstandigheden. De schoenen werden gedragen door het Dakar Press Team. Mr Miles Safety Boots komen pas echt tot hun recht als ze worden blootgesteld aan deze zware omstandigheden. Enkele beproevingen die het Dakar Press Team tijdens de Dakar Rally tegenkomt:

- Extreme woestijnhitte die soms oploopt tot 50 graden
- Robuuste ondergronden
- Vallende onderdelen, banden en gereedschap
- Met alle rondrijdende motorvoertuigen kans op het overrijden van de voet
- Extreem zweten van de voet, de schoen moet in deze omstandigheden lucht doorlaten en comfortabel zitten.

Mr. Miles loves to be challenged!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Remon - Inkoop

“Ik zorg ervoor dat de goederen besteld worden en op het juiste moment weer op voorraad zijn.”

Populaire producten
  1. Mr.Miles Tasman S3
    Mr.Miles Tasman S3
    € 95,00€ 114,95
    0032403
Afbeelding

Mr. Poorter

“Gooi nooit oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt. In het geval van de Mr. Miles moet ik er niet aan denken om weer nieuwe aan te schaffen, omdat ze eenmaal oud en versleten nog mooier zijn. Het is gewoon zonde.”

Lees meer

Afbeelding

MR. JANSEN

“Als rallyfotograaf leg ik in landen, ver hiervandaan, de avonturen in de zwaarste rally ter wereld vast op de gevoelige plaat. Vaak is ons werkterrein behoorlijk onbegaanbaar. We lopen kilometers door het zand, over rotsen, of door de blubber. Dit avontuur beleef ik graag op mijn Mr. Miles!”

Lees meer

Afbeelding

Mr. Nel

"De werkschoenen van Mr. Miles zitten echt perfect! Normaal gesproken heb ik aan het eind van de dag zere voeten. Maar daar heb ik nu totaal geen last meer van."

Lees meer

Afbeelding

Mr. van de Brink

"Voor mij is het belangrijk dat de werkschoenen stevig om mijn enkels zitten. De schoenen van Mr. Miles zijn comfortabel en stevig. Dit voorkomt lichamelijke klachten en blessures."

Lees meer