Mr. Miles werkschoenen character comes with the years

Over Mr. Miles

Voor de productie van Mr. Miles is gebruik gemaakt van de ‘knowhow’ van Grisport. Door hun jarenlange ervaring met bergsportschoenen en daarna ook met de productie van werkschoenen, zijn zij een van de experts in de ontwikkeling en productie van schoenen.

Voor de ontwikkeling van Mr. Miles is als basis het iconische model 803 van Grisport gebruikt. Alle schoenen hebben dezelfde kwaliteiten als de 803 werkschoen. Aan het uiterlijk van de Mr. Miles is niet te zien dat het een werkschoen is. De werkschoenen van Mr. Miles hebben namelijk een stoer, robuust en modieus uiterlijk en kunnen net zo goed als een dagelijkse schoen gebruikt worden.

Mr. Miles is in 2014 op de markt gebracht en is sindsdien hard bezig met het veroveren van de PBM-wereld (persoonlijke beschermingsmiddelen).

Circular Footwear Alliance logo

Duurzaamheid is een kwestie van doen

De circulaire economie en duurzaamheid heeft Mr. Miles hoog in het vaandel staan. Daarom is Mr. Miles via haar distributeur medeoprichter van de CFA, de Circular Footwear Alliance. Dit is een alliantie waar diverse grote fabrikanten van werk- en veiligheidsschoenen bij aangesloten zijn. Het doel van de alliantie is om een praktische invulling te geven aan circulariteit.

Dit houdt in dat Mr. Miles werkschoenen gemaakt zijn van componenten die hergebruikt kunnen worden nadat jij jouw werkschoenen hebt gedragen. Door heel Nederland staan er CFA Boxen waar je jouw Mr. Miles in kan leveren. Mr. Miles draagt op deze manier samen met andere leden van de CFA bij aan het verwezenlijken van de European Green Deal: Europa klimaatneutraal maken in 2050.

Safety Boots

Mr Miles zorgen voor bescherming in de meest extreme omstandigheden. Een perfect voorbeeld van extreme omstandigheden is de Dakar Rally, waar Mr. Miles privilege partner was voor het Dakar Press Team.

“Als rallyfotograaf leg ik in landen, ver hiervandaan, de avonturen in de zwaarste rally ter wereld vast op de gevoelige plaat. Vaak is ons werkterrein behoorlijk onbegaanbaar. We lopen kilometers door het zand, over rotsen, of door de blubber. Dit avontuur beleef ik graag op mijn Mr. Miles!”

"Gooi nooit oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt. In het geval van de Mr. Miles moet ik er niet aan denken om weer nieuwe aan te schaffen, omdat ze eenmaal oud en versleten nog mooier zijn. Het is gewoon Zonde.

Mr. Miles werkschoenen gecertificeerd

Mr. Miles wordt geproduceerd in Italië in de fabriek van Grisport. De fabriek is 40.000m2 en heeft op het dak zonnepanelen die voor 70% de energie voor productie van alle schoenen voorziet.
De productie van Mr. Miles wordt voor een groot deel met de hand gedaan om de schoenen met precisie te fabriceren en met een oog voor detail. De materialen die gebruikt worden voor de productie worden nauwkeurig gekeurd en administratief verwerkt. Bij elke schoen is het dan ook mogelijk precies te traceren welke materialen er gebruikt zijn tijdens de productie en in welk stadium.

Mr. Miles werkschoenen normering

De EN ISO 20347:2011 norm kan gebruikt worden voor schoeisel zonder stalen/kunststof neus. Dit schoeisel geeft derhalve een beperkte bescherming. Deze schoenen zijn verder volgens dezelfde norm geclassificeerd als EN ISO 20345:2011, echter de letter S is vervangen door de letter O.

Mr. Miles veiligheidsschoenen veiligheidsklasse

Aan alle basis eigenschappen is voldaan. De schoen moet zijn voorzien van een stalen/kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule (resthoogte 14 mm).
S1Als SB, tevens antistatisch, energieopname via de hak.
S1pAls S1, met toevoeging van stalen/kevlar tussenzool.
S2Als S1, plus verhoogde weerstand tegen binnendringen van water.
S3Als S2, met toevoeging van een stalen/kevlar tussenzool en antislipprofiel.
S4Als S1, maar dan gemaakt van PU, rubber of kunststof materialen.
S5Als S4, met toevoeging van een stalen/kevlar tussenzool en antislipprofiel.