Leren werkschoenen combineren comfort met veiligheid

Lees alles over leren veiligheidsschoenen

Leren werkschoenen zijn en zullen altijd een trend blijven en kunnen altijd gedragen worden. “You can’t go wrong with leather!” Daarom zijn de werkschoenen van Mr. Miles gemaakt van verschillende soorten leer: nubuck, gladleer en/of suède.

Het bovendeel van verschillende soorten leer

Nubuck werkschoenen

Nubuck is een type leer met een fluweelachtige uitstraling dat veel wordt gebruikt om laarzen, kleding, banken etc. te fabriceren. Het nubuck leer wordt licht geschuurd aan de bovenkant van de huid. Hierdoor ontstaat er een fluweelachtige uitstraling en voelt het zacht aan. Het lijkt dan ook heel erg op suède, maar het is iets steviger. Nubuck wordt daarom vaker gebruikt voor verschillende soorten schoenen. De Mr. Miles Sahara is bijvoorbeeld een werkschoen waarvan het bovendeel is gemaakt van nubuck leer met een mooie camel kleur. 

Gladleren werkschoenen

Gladleer is een erg geliefd materiaal bij het maken van schoenen. Het product is namelijk makkelijk verkrijgbaar en kan eenvoudig bewerkt worden. De buitenkant van gladleer is van dierenhuid. Deze wordt in een proces van verschillende stappen bewerkt tot het materiaal waarvan schoenen gemaakt worden. Het flexibele materiaal wordt getransformeerd tot een glad, stijf en duurzaam materiaal. Een groot voordeel van gladleer is dat na de eerste bewerking het leer in tientallen kleuren geverfd kan worden. Dit is gunstig omdat er zo een grote verscheidenheid aan producten kan worden vervaardigd. Een mooi voorbeeld van werkschoenen waarbij het bovendeel van gladleer is gemaakt zijn de Mr. Miles Santiago.

Tip!

Om de levensduur van leren werkschoenen te vergroten, is het belangrijk om de schoenen te onderhouden met ledervet.

Werkschoenen met een leren voering

Een leren voering heeft het vermogen om vocht snel op te nemen wat zorgt voor een hoog draagcomfort. Bovendien past leer zich goed aan de vorm van de voet aan. Mr. Miles biedt daarnaast werkschoenen met andere voeringen aan. Bij vragen of twijfel kan je altijd om raad vragen bij onze experts. Zij helpen je maar al te graag bij de keuze.

Eigenschappen van Mr. Miles werkschoenen

Mr. Miles Safety Boots zijn robuuste, stoere schoenen die comfortabel, veilig en duurzaam zijn. Ze worden met de jaren mooier en krijgen meer karakter. “Character comes with the years.’’ Hoe meer de schoenen meemaken, hoe unieker het uiterlijk en de eigenschappen!

Mr. Miles Safety Boots zijn voorzien van de volgende eigenschappen die de veiligheid van de voeten bevorderen:

 • De loopzolen zijn bestendig tegen een kortstondige contactwarmte van 300˚C
 • De schoenen zijn warmte-isolerend
 • De zolen zijn slip- en slijtvast
 • Een beschermende tussenzool tegen penetrerende voorwerpen
 • Een overneus die ervoor zorgt dat het leer op de neus niet slijt bij knielen of hurken
 • Een geperforeerde stalen neus die voldoende bescherming biedt tegen vallende voorwerpen (tot 200 joule)
 • Een uitneembare inlegzool, zodat deze makkelijk kan worden vervangen met nieuwe of pedologische inlegzolen

Een volledig leren werkschoen: de Mr. Miles Explorer

De stoere en robuuste Explorer is een hoge werkschoen van Mr. Miles die volledig van leer is gemaakt. Zowel het bovendeel als de voering van de schoen is van leer. De leren voering zorgt voor zeer ademende werkschoenen. Al is de leren voering niet 100% waterdicht, de schoenen kunnen bij goed onderhoud van het bovendeel erg waterafstotend zijn. Kortom, het draagcomfort is met de Mr. Miles Explorer altijd optimaal!

Advies

Heb je behoefte aan meer informatie of persoonlijk advies? Twijfel dan niet langer en neem contact op met onze experts! Onze experts hebben jarenlange ervaring en kunnen jou helpen bij de keuze voor de meest passende werkschoen.

Mr Miles Santiago S3 werklaars

Lisa - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Mr.Miles Explorer S3
  Mr.Miles Explorer S3
  € 119,95€ 145,14
  0032423
 2. Mr.Miles Tasman S3
  Mr.Miles Tasman S3
  € 114,95€ 139,09
  0032403
 3. Mr.Miles Sahara S3
  Mr.Miles Sahara S3
  € 114,95€ 139,09
  0032404
 4. Mr.Miles Santiago S3
  Mr.Miles Santiago S3
  € 119,95€ 145,14
  0032422