Hoge werkschoenen: Dit zijn de voordelen

Sta je op het punt om nieuwe werkschoenen te kopen? Dan kan het lastig zijn om te bepalen welke werkschoenen het beste bij jou en je beroep passen. Zo dien je een keuze te maken tussen lage en hoge werkschoenen. Deze werkschoenen zien er natuurlijk anders uit, maar welke voordelen hoge werkschoenen met zich meebrengen ten opzichte van lage werkschoenen is niet altijd duidelijk. Daarom leggen wij je uit wat de voordelen zijn van hoge werkschoenen.

Meer bescherming

De mate van bescherming wordt voornamelijk bepaald door de veiligheidsklasse waar de werkschoen toe behoort. Toch kan een hoge werkschoen extra bescherming bieden vergeleken met een lage werkschoen. Hoge werkschoenen beschermen namelijk naast de voet ook de enkel en achillespees. Hierdoor word je extra beschermd tegen bijvoorbeeld rijdende karren, vallend gereedschap, vonken en metaalsplinters. Wel zo veilig. Vooral wanneer je bijvoorbeeld in magazijnen, de bouwsector of de professionele keuken werkzaam bent.

Stevigheid en ondersteuning

Hoge werkschoenen zorgen voor stevigheid en ondersteuning rondom de enkels en hiel in vergelijking tot lage werkschoenen. De ondersteuning aan de zijkant van je enkel zorgt ervoor dat deze goed beschermd is. Hierdoor neemt de kans dat je door je enkel gaat aanzienlijk af. Vooral wanneer je vaak werkzaam bent op een ongelijk terrein is dit voordelig. Daarnaast kan het ook een groot voordeel zijn als je last hebt van zwakke enkels of enkelblessures. 

Meer draagcomfort

Indien je tijdens je werk veel buiten bent of in aanraking komt met een natte omgeving, kunnen hoge werkschoenen je een groot voordeel bieden. De hoge sluiting zorgt ervoor dat steentjes, water, zand of andere kleine materialen je werkschoenen minder snel binnendringen. Daarnaast beschermt een hoge werkschoen ook beter tegen de kou. Voor extra comfort in een natte werkomgeving kun je het beste gaan voor een werkschoen die waterafstotend is en een hoge sluiting heeft. De lederen donkerbruine Tasman is hier een voorbeeld van. Let op: wanneer je schoenen langer dan een uur bestand moeten zijn tegen water, kies dan voor waterdichte werkschoenen. 

Kost minder energie

Hoge werkschoenen zijn vaak net iets zwaarder zijn dan lage werkschoenen. Dit betekent niet dat ze minder comfortabel zijn. De schoenen zorgen er namelijk voor dat je minder energie verbruikt. Dit komt door de extra stevigheid en ondersteuning die wordt geboden waardoor je stabieler staat. Hierdoor kunnen hoge werkschoenen je, ondanks hun gewicht, minder energie kosten. 

Persoonlijk advies

Heb je behoefte aan meer informatie of persoonlijk advies? Twijfel dan niet om contact op te nemen met een van onze experts via de live chat of via e-mail.

Afbeelding

Mandy - Customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Mr.Miles Explorer S3
  Mr.Miles Explorer S3
  € 119,95€ 145,14
  0032423
 2. Mr.Miles Santiago S3
  Mr.Miles Santiago S3
  € 119,95€ 145,14
  0032422